Vodič kroz društvene mreže
koji vas vodi do zvjezda

  Za savršen proizvod postoji i savršeni kupac.

Isto to možemo reći i kada govorimo o promociji proizvoda/usluga na društvenim mrežama. Svaka platforma sadrži veliki broj korisnika koji vape za željom da uoče nešto novo ili pak ono što im je potrebno.

Kako svoju energiju i dragocjeno vrijeme ne bi trošili na traženje prave društvene platforme za Vaš biznis, donosimo Vam mali priručnik koji će Vam biti od velike pomoći.


Instagram
– trenutno najpopularnija društvena mreža na svijetu koja broji 800 miliona aktivnih korisnika mjesečno. Njegov koncept zasniva se na fotografijama/video zapisima i opisima što se pokazalo kao dobra praksa za promovisanje proizvoda/usluga.


Zbog svoje popularnosti, svakodnevno se dešavaju novine koje pomažu u promociji kako pojedinaca, tako i biznisa. Instagram pomaže 80% korisnika da odluče da li će kupiti neki proizvod ili uslugu. Više od 2 miliona oglašivača širom svijeta koristi ovu društvenu mrežu za oglašavanje proizvoda i biznisa.

Tik Tok je nova društvena platforma zasnovana na kratkim video formama što se pokazalo dobro kao vizuelno prikazivanje proizvoda i usluga kao što su umjetnost, gastronomija, ljepota i sl. TikTok ima veoma mladu publiku čija satrosna grupa iznosi od 15-24 i može pomoći u stvaranju i izgradnji prepoznatljivosti brenda.

Facebook, preteča Instagrama, je društvena platforma koja se koristi za izgradnju odnosa i održavanje kontakata. Dobra strana Facebook-a i marketinga na njemu jeste stvaranje lojalne baze korisnika, dok sa druge strane je teško doći do nove publike.

YouTube broji preko 2,3 milijarde korisnika, ali taj broj je mnogo veći. Ovo je jedna od najvećih platformi na kojoj se vrše pretraživanja u obliku video formi, a biznisi na ovoj platformi mogu prikazati svoj brend u vidu video reklame, načina na koji njihov proizvod funkcionise u stilu obrazovnih video zapisa.

Linked in je platforma na kojoj ćete pronaći kontakte iz svijeta biznisa i kao takva savršena je za profesionalno umrežavanje, traženje biznis partnera, potencijalnih klijenata, kao i zapošljavanje.

Uopšteno gledano, sve što Vam je potrebno je dostupno, samo treba pronaći pravi put i pravi način!

"Ja koristim društvene medije kao generator ideja, mapiranje trendova i strateški kompas za sve naše poslovne poduhvate na mreži."

– Paul Barron (@paulbarron) - twit sedmice Twituj