Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Digitalni svijet: Ulaznica u svijet biznisa


Da imate pozivnicu za otkiće Vašeg biznisa, da li bi se rado odazvali pozivu?

Globalizacija, brz razvoj tehnologije, a sa njim i društvenih mreža, doprinijelo je da cijeli svijet bude na dlanu. Danas se lako ostvaruju snovi, otvaraju novi biznisi koji za kratko vrijeme mogu da dožive veliki uspijeh na pozornici velike konkurencije.

Pojavom društvenih mreža došlo je do izlaženja iz okvira standardnog marketinga, kao promovisanja brenda i proizvoda, ali i prodaje koja iz dana u dan sve više uzima maha. Digitalni marketing ima četiri ključne prednosti u odnosu na tradicionalni način marketinga – mjerljivost, pristupačnost, brzinu i angažman.

Ipak, možda ste jedni od onih ljudi koji su malo skeptični po pitanju digitalizacije i sami sebi postavljate pitanje da li je djelotvorno biti na društvenim mrežama?

Iskoristićemo statistiku koja će Vas uvjeriti da su društvene mreže pravi put ka uspješnosti Vašeg poslovanja:

  • 54% svjetske populacije posjeduje profil na društvenim mrežama. To je 4,2 milijarde korisnika širom svijeta

  • 64% korisnika su starosne dobi između 18 i 34

  • Čak njih 64% na pomen brenda će prvo pretražiti društvene mreže za istraživanje proizvoda

  • Na društvenoj platformi Instagram se objavi 95 miliona fotografija i videa svakog dana

  • 25 miliona biznis naloga

Društvene mreže su mjesto gdje korisnici provode vrijeme i zaokupljuju svoju pažnju stvarima koje su im potrebne. Zato su one pravo mjesto za promociju Vašeg brenda i proizvoda. Vaši kupci su na mreži. Sada. Postoji mogućnost da baš to što vi nudite bude njihova potreba. Prikažite se u najboljem svjetlu. To je Vaša svijetla budućnost.

"Postoji problem sa riječju "Social “. Social nije samo Twitter, FB, itd. Social je jezik."

Ksenija Vučelić

Author

Ksenija Vučelić

Kreativni haos. To su dvije riječi koje je najbolje opisuju. Njena kreativnost prevazilazi sve granice, pa noću često ne može da spava osmišljavajući nove objave za klijente. Njena energija i vedri duh osvijetliće cijelu prostoriju. I kada je dan loš, svojim temperamentom učini da dan bude obojan svim bojama.


OBAVJEŠTENJE:
WEB STRANICA JE U RAZVOJU!

U međuvremenu možete pogledati dio sajta koji je spreman, ali neke opcije su ograničene.
Koristite navigacioni meni na vrhu stranice kako biste pogledali sav sadržaj.